Tilbake til: Blogg: Kildesortering til inspirasjon Tilbake til: Kommuner Tilbake til: Lager og logistikk Tilbake til: Nyhetsrom Tilbake til: Renovasjon

OptiCut skjæresystem er starten på en ny epoke for konstruksjon av kanalpresser / horisontalpresser. Produktiviteten øker betydelig, og ballvekten øker med ca. 10 % prosent. Pressen vil også bruke vesentlig mindre energi sammenlignet med samme presse uten OptiCut. I de fleste tilfeller helt opp mot 30 %.

Gjennomstrømningen av materiale økes med opptil opp til 55%%. Dette betyr reduserte energikostnader og frigir tid for renovatørene som opererer kanalpressen. 

OptiCut leveres som et tilbehør til de største modellene til Avermann, fra AVOS 1410 og oppover, og kan ettermonteres på flere modeller. 

I utlandet brukes kanalpresser av store handelssentra og distribusjonssenter. Her i Norge brukes kanalpresser fremst av renovatører som må komprimere store mengder innkommende avfall for videre transport. I Norge har vi ikke samme behovet som i andre land, men en stor aktør som bruker Avermanns kanalpresser er ASKO, NorgesGruppens grossistledd. For nærmere 10 år siden satt de i gang et prosjekt for kildesortering, hvor de tar tilbake emballasjen til eget system. EnviroPac leverte da ulike kanalpresser til 13 av ASKOs avdelinger rundt om i Norge.  

Kvantesprang i grønn teknologi 

Nyvinningen OptiCut egner seg spesielt godt for brukere som trenger å presse ekstremt store mengder med maksimal stabilitet. OptiCut fjerner behovet for stempelplate, også kalt stamper, og påkjenningen på hydraulikk og mekanikk er vesentlig redusert med det nye skjæresystemet. Dette er gjort mulig gjennom optimalt dimensjonert ekspansjonsområde for materialet i skjæreprosessen. 

Med økt produktivitet minskes antall arbeidstimer brukt på å håndtere kanalpressen, og frigjør dermed renovatørenes tid og bedriftens utgifter. 

Skreddersøm og kundetilpasninger 

I utgangspunktet er ingen prosjekter like. Alle kanalpresser tilpasses kundens behov, og ekstrautstyret tilpasses brukeren. De fleste modeller leveres med automatisk binding med stålwire, men en del av modellene kan også bruke plastbånd. Vi leverer også enkelte modeller med manuell binding for dem som ønsker det. 

EnviroPac veileder gjennom hele prosessen, og bruker vår erfaring for å gi tilpasset veiledning. 

Tysk kvalitetsleverandør

Avermann er en tysk kvalitetsleverandør av blant annet kanalpresser og komprimatorer til EnviroPac. Den tyske familiebedriften ble etablert i 1946, og leverer i tillegg til avfallshåndteringsutstyr, støpeformer til betongelementer. 

Avermann tar sikkerheten på alvor

Avermann har tatt hensyn til både produktivitet, miljø og sikkerhet i sine kanalpresser, og pressene kan leveres med flere sikkerhetssystemer som tilfredsstiller de strengeste krav. Som ekstra tilbehør kan man få tilkoblingsmuligheter for at både Avermann og EnviroPacs serviceteknikere kan utføre feilsøking og fjerndiagnostikk uansett hvor de befinner seg. Maskinen danner sitt eget WiFi, som gjør at tekniker kan logge seg direkte inn på maskinen og føre full diagnostikk på alle maskinens operasjoner. Via fjernservice kan pressen konfigureres og resettes.

Vår serviceavdeling rykker ut på kort varsel 

EnviroPacs serviceavdeling dekker hele landet med både egne teknikere og vel utvalgte samarbeidspartnere. Vi har døgnvakt på servicetelefon, og kan både rykke ut og drive fjernsøking- og service. For alle våre kunder anbefaler vi årlig serviceavtale. Jevnlig service og vedlikehold forebygger driftsstans og reparasjoner. 

Les mer om vår dyktige serviceavdeling her

Dette får du med Avermann OptiCut

  • Reduksjon av energikostnader med ca. 30 % 
  • Økning av kapasiteten med opp mot 55 %
  • Ballvekten øker med ca. 10 % 
  • Enklere drift og håndtering 
  • Reduksjon av personal- og vedlikeholdskostnader 

Norges største og bredeste sortiment på kanalpresser.

I tillegg til AVERMANN kanalpresser fører vi også ORWAK horisontale kanalpresser. Her finner vi flere mindre modeller som i enkelte tilfeller kan være et godt valg i stedet for en standard vertikal emballasjepresse. Ballevektene på Orwak kanalpresser er i område 20 til 800 kg.

SE VÅRT SORTIMENT PÅ AVERMANN OG ORWAK KANALPRESSER HER.

Har du spørsmål eller er interessert i en prat om Avermanns kanalpresser med OptiCut som tilbehør? Kontakt oss i dag.