Tilbake til: Blogg: Kildesortering til inspirasjon Tilbake til: Bærekraft Tilbake til: Handel Tilbake til: Lager og logistikk Tilbake til: Nyhetsrom
Økt sikkerhet og fortjeneste med service på dine avfallsmaskiner

Gode avfallsløsninger sparer plass, tid og penger i en bedrift som generer store mengder avfall. Vi har snakket med driftsleder i EnviroPac, Christian Bjøralt, om viktigheten av jevnlig service og vedlikehold, samt hva du som eier av komprimatorer og emballasjepresser selv bør gjøre for å ha et velfungerende avfallssystem som varer lenge.

EnviroPacs serviceavdeling dekker hele landet i samarbeid med servicepartnere. De reiser ut til kunder med sine velutstyrte servicebiler med utstyr og ekstradeler.

– De fikser alt mulig, alt fra brukerfeil til påkjørte maskiner. De fleste reparasjonsoppdrag er på grunn alder og tilstand på maskinene. På komprimatorer er det ofte oljelekkasje og elekriske feil som går igjen.Vi hjelper kunden med alle typer komprimerende utstyr, helt uavhengig av fabrikat. Teknikerne våre har mange års erfaring, og vært borti det aller meste, forteller Christian Bjøralt.

Viktig med årlig vedlikehold

For at maskinene man har investert i skal fungere på best mulig måte og holde så lenge som mulig, er det viktig å ha vedlikehold på produktene. Jevnlig service og vedlikehold forebygger driftsstans og reparasjoner.

– Du kan sammenligne det med å kjøpe en bil. Hvis du kjøper en ny bil i dag som ikke får vedlikehold, hvor lenge vil den da gå? Alt handler om å minimere slitasje. På maskinene er det smørepunkter, og på hydrauliske maskiner må oljen og filter byttes. Den drar til seg småpartikler og noen ganger vann, og vil kunne miste smøreeffekten over tid, forteller Bjøralt.

Fordelene ved å velge en serviceavtale med EnviroPac

Når man først har gått til innkjøp av maskiner, er det viktig med rett stell og vedlikehold for at man skal få glede av maskinen lengst mulig.

Med en årlig serviceavtale med EnviroPac får du blant annet:

 • Fast årlig vedlikehold
 • Prioritet ved driftsstans
 • Tilgang til vakttelefon hele døgnet, hele året
 • Utrykning hele døgnet i store deler av landet
 • Seks timers gratis arbeid ved feil og mangler som oppdages under inspeksjonen
 • Service- og tilstandsrapport årlig
 • Responstid samme dag eller senest dagen etter i de fleste tilfeller
 • Utvidet garanti ved tegning av servicekontrakt på ny maskin
 • Vi kan reparere alle komprimatorer uavhengig av leverandør
 • Ingen bindingstid og tre måneders oppsigelsestid på avtalen
 • Ingenting faktureres før arbeidet er utført

En optimalisert og effektiv avfallshåndtering er et stadig pågående prosjekt. For å spare tid, ressurser og holde kostnadene nede anbefaler vi derfor jevnlig service og vedlikehold. Det er også lurt å sette av litt tid til rengjøring av maskinene med jevne mellomrom.

Ta kontakt med oss i EnviroPac dersom du har spørsmål, eller om du ønsker å inngå en serviceavtale for dine maskiner.

Dette bør du selv gjøre for å ta vare på maskinene dine

På spørsmål om hva kunder selv bør gjøre for å ivareta maskinene sine, er driftslederen klokkeklar:

– Man må gjøre regelmessig rengjøring oftere! Fjern avfall som ligger på steder de ikke skal, både rundt maskinen og oppå. På emballasjepresser bør man plukke fragmenter fra avfallet jevnlig, forteller han.

Å rengjøre maskinene er helt trygt for kunder, hva som kan gjøres av kunden er beskrevet i brukermanualen. Alle sikkerhetsfunksjoner er der for å beskytte brukeren. Dette er også en av grunnene til at jevnlig service er viktig. På et servicebesøk sjekker teknikeren at alle sikkerhetsfunksjoner fungerer optimalt, og ikke minst at maskinen gjør jobben sin på best mulig måte.

Behovet for avfallshåndtering kan endre seg i takt med virksomheten din

Selv om maskinene og avfallsløsningene er implementerte og i bruk, er det viktig og ta en titt på hvordan løsningene deres fungerer for dere. Det er viktig å se over avfallsløsninger fortløpende og sjekke at de tåler økt mengde avfall og endringer i virksomheten. Mengden og typen avfall kan endre seg, og da bør avfallsløsningene tilpasses. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker en prat om dine løsninger.

Komprimator i dagligvarehandelen sparer plass og penger

Med dyre husleier har de færreste dagligvarebutikker plass til eget lager, og nok rom for avfall og emballasje. Med komprimator i butikken får dere unna avfallet og øker dermed lønnsomheten.

EnviroPac leverer en rekke ulike emballasjepresser, komprimatorer og kanalpresser som sørger for at avfallet tar mindre plass. Dette er noen av fordelene:

Mer gulv- og lagringsplass

Ved å systematisere håndteringen med en komprimeringsløsning kan verdifull gulvplass brukes til lagring av viktigere ting enn avfall.

Økt lønnsomhet

Komprimert avfall resulterer i færre hentinger, mindre transport, lavere transportkostnader og lavere CO2-utslipp.

Høyere produktivitet

Tid er penger, og jo mindre personalet bruker på avfallshåndtering desto mer tid kan brukes på kjernevirksomheten deres.

Et ryddigere og sikrere arbeidsmiljø

Gode rutiner rundt avfallshåndtering gir et mer personsikkert arbeidsmiljø og fornøyde medarbeidere.

Driftsansvarlig Christian Bjøralt har bred erfaring med service og håndtering av maskinelt utstyr, både fra bil- og avfallsbransjen. I EnviroPac har Christian mer enn seks års erfaring, hvor han daglig jobber med ressursbruk i serviceavdelingen med fokus på en mest mulig optimal og sikker drift.

 

Har du spørsmål, ønsker service eller tegne en avtale med oss, ta kontakt på: service@enviropac.no eller send inn skjemaet: