Med ca. 12 000 deltakere håndteres ca. 90 - 100 000 enheter med pappbeger og bokser.

Området rundt Hallingskarvet er nasjonalpark, men Skarverennet i regi av Geilo Idretslag med sine ca. 12 000 deltakere får gå over fjellet denne ene gangen i året. Det er unikt, og det viser at EnviroPac i samarbeid med Norsk Gjenvinning tar hånd om avfallshåndteringen på en tilfredsstillende måte.

Det er tre store drikkestasjoner + det populære stoppet rett før mål på «Jägertoppen». Totalt snakker vi om håndtering av bort i mot ca. 90 – 100 000 enheter med pappbeger og bokser som finner veien til avfallsbeholderne og sekkene. I område ved Ustaoset stiller hver år ca. 15-20 Miljødetektiver som passer på og gir veiledning til deltakerne slik at området til enhver tid er fritt for søppel og stort sett er deltakerne kjempeflinke!

I Geilohallen finner vi en E-03 emballasjepresse som komprimerer både papp og plast. Pressen krever kun 1,6 m2 gulvplass og er meget støysvak. Den produserer baller på inntil 250 kg. Bindeteknikken er meget enkel og den store innkaståpningen bidrar også til enkel håndtering. Her håndteres store mengder papp og plast fra alle utstillerne og håndteringen går utrolig effektivt! Men så er E-03 også Norges mest solgte emballasjepresse og dagligvarebransjens favoritt.

En stor honnør til både arrangør og deltakere for den fantastiske jobben som gjøres med avfallet!