Gjennom året tar GLØR IKS på Lillehammer hånd om avfallshåndteringen på en rekke større og mindre idretts- og kulturarrangementer i regionen. Stort sett har det holdt med å samle inn avfallet som restavfall, men dette var inntil Ungdoms OL på Lillehammer skulle arrangeres på Lillehammer i 2016. Her var det klare føringer fra IOC på at avfallet skulle sorteres i flere avfallsfraksjoner på arenaene. Antall besøkende til arrangementet var ikke forventet å bli så veldig mange, så da var utfordringen å finne en løsning som kunne gjenbrukes ved flere arangementer. Samtididig skulle ikke løsningen være altfor kostbar.

Resultatet ble bruk av doble sekkestativer som Glør hadde på sitt lager fra før – og utvikle en skjuler for disse, som tåler å stå ute i både snø og regn. Samtidig skulle det være tydelig budskap og merking sammen med tiltalende design. Vi traff blink med den grønne skjuleren i fargene og logoen til Glør. Løsningen er enkel å montere og demontere. Etter bruk brettes den pent sammen, stables og legges på pall og lagres til neste arrangement.

 

Konseptet er også utviklet for Kongsberg Jazzfestival. Modulen er her tilpasset en standard 2-hjuls 240 liter plast avfallsbeholder. Her ble det sortert i fire forskjellige avfallstyper – og det ble valgt en farge for hver:

  • Matavfall = brun
  • Restavfall = sort
  • Papp/papir = blå
  • Plast = lysegrønn

Løsningen ble meget tydelig og kommuniserer godt med brukerne.