Sett farge på festivalens eller idrettsarrangementets kildesortering

Avfallsskjulere gir arrangementet miljøprofil og en større andel av avfallet går til gjenvinning.

Endelig er det igjen tid for festivaler, konserter og idrettsarrangementer. Å gi arrangementet en miljøprofil og besøkende en hygienisk og tiltalende avfallsløsning, blir stadig viktigere for arrangørene. Med dette utgangspunktet blir det avgjørende å få til en sikker løsning på kildesorteringen som sørger for at avfallet går til gjenvinning i stedet for til restavfall. Overbevisende også med en fungerende avfallsløsning slik at avfallet finner veien dit det skal og ikke ligger strødd omkring.

Avfallskjuler i samarbeide med Glør IKS på Lillehammer.

I forbindelse med ungdoms OL på Lillehammer i 2016, ble ideen til en avfallsskjuler født i samarbeide med Glør IKS. Utgangspunktet var kildesortering i flere fraksjoner, høy miljøprofil, enkelt å kommunisere med brukerne og gjenbruk, det vi si at løsningen kunne benyttes om igjen på de neste arrangementer. Glør har jo en rekke Birkebeiner og andre idrettsarrangementer gjennom året.

Værbestandig materiale som tåler sol, regn, kulde og snø – individuell profilering.

Materialet er valgt for å kunne tåle ekstreme norske værforhold, sommer som vinter. Likeså er det lagt opp til individuell profilering på skjulerne. Her tas det ofte utgangspunkt i kunde eller arrangementets profil og da i kombinasjon med avfallstypenes farger og symboler. De siste skjulere vi har tatt frem, tar ofte utgangspunkt i den nye nasjonale merkeordningen, slik at kildesorteringen er mest mulig lett gjenkjennelig for alle. En avfallsskjuler fra Jordal Amfi, er et godt eksempel på dette:

Hvilke avfallsfraksjoner kildesorteres på et arrangement / designet tilpasses fra prosjekt til prosjekt etter kundenes behov.

Tidligere gikk alt avfallet i en beholder, i restavfallet. Fra januar 2023 ble det innført strengere regler for kildesortering, hvor bl.a. også mat- og plastavfall skal tas ut fra restavfallet. Generelt ser vi at det ofte er behov for følgende avfallsfraksjoner til arrangementet: Restavfall – Matavfall – Papir – Panteflasker eller plast om det kun selges drikke i beger – Glass, om det selges drikke i glassflasker.

Kapasitet på 140 – 240  – 480 liter.

Innvendig har de single skjulerne plass til en 140 liter standard 2-hjuls plast avfallsbeholder eller et enkelt  sekkestativ på 240 liter. De doble skjulerne er anbefalt med et dobbelt sekkestativ som benyttes både med og uten lokk. Uten lokk stikker fraksjonsskiltene til sekkestativene over kanten på skjuleren og kommuniserer greit med brukerne. Funksjonell tømming ved at lokket løftes av og sekken løftes opp. Vi fører også mindre løsninger som du ser bilder av lenger ned i artikkelen.

En bærekraftig løsning.

Våre avfallsskjulere er like effektive både til innen- og utendørs bruk. At skjulerne etter bruk rengjøres, brettes sammen (de tar minimalt med plass), og lagres til neste arrangement, gjør at de får lang levetid og at løsningen blir bærekraftig.

Sommerens arrangementer kommer fort. Ta kontakt med oss allerede i dag for en løsning og et tilbud:

Ta kontakt med oss for nærmere informasjon så hjelper vi deg å tilpasse en flott kildesorteringsløsning til sommerens arrangement.

 

Her ser du bilder av noen avfallsløsninger som er populære på arrangementer: