Avfallsbransjen velger innsamlet, resirkulert plast i avfallssekkene!

EnviroPac har mottatt diplom av sin leverandør Norfolier Green Tec for å ha bidratt til å redusere utslippet av CO2.

Vi er en betydelig leverandør til renovatører og andre aktører i avfallsbransjen på plastsekker til innsamling av avfall. Over flere år ønsker vi å berømme våre kunder for kloke valg av 100 % innsamlet, gjenvunnet plastmateriale, «Post consumer Recycled», i avfallssekkene:

I 2021 bidro vi til å redusere CO2 utslippet med 549 503 kg.*
Dette er en anselig reduksjon – og vi sier et stort TAKK til våre kunder som har bidratt til å oppnå dette klimasmarte resultatet!

Generelt er avfallsbransjens leverandører i Skandinavia langt fremme når det gjelder valg av produkter som er produsert av inntil 100 % gjenvunnet plast. Vi ikke bare bidrar til å redusere  CO2 utslippet, men også å redusere energiforbruket med 80 %*, sammenlignet med jomfruelig plast/PIR (Post Industrial Recycled).

Potensiale på kommuner og IKS i optiske anlegg.
Kommuner og IKS i Norge har fortsatt et stykke frem sammenlignet med for eksempel Sverige, når det gjelder plastposer/sekker benyttet til blant annet matavfall i optiske anlegg. I Sverige benyttes det i all hovedsak inntil 80 % innsamlet og resirkulert plast i matavfallsposene. I Norge ser vi ofte at kravspesifikasjonene kan stoppe bruk av resirk i matavfallposer for optisk sortering. Vi har leverandører som kan levere poser med inntil 100 % resirk, men disse klarer ikke kravene i Norge.

Det er en stor drivkraft for oss å sørge for at så mange som mulig av våre kunder velger miljø fremfor pris og andre faktorer, og det er inspirerende at så mange gjør det!

Ønsker du å lese deg opp på forskjellige typer materiale som du ofte finner i avfallssekker, kan du lese mer om dette  her på vår «plastskole».

*Metodikk ved utregninger er benyttet Greenhouse Gas Protocol i regi av Norfolier Greentec.

Har du spørsmål til valg av miljøvennlige avfallssekker, så ikke nøle med å ta kontakt med oss: