Tilbake til: Blogg: Kildesortering til inspirasjon Tilbake til: Bærekraft Tilbake til: Kommuner Tilbake til: Renovasjon
Sortify: funksjonell kildesortering utendørs

Sortify er en avfallsbeholder for utendørs kildesortering, som passer flere steder i det offentlige rom.

Beholderen gir en unik mulighet til å fraksjonere og sortere avfallet der det oppstår. Dette gir rom for å effektivisere kildesortering utendørs, og tilpasse avfallsbeholderne til det avfallet som det oppstår mest av på et spesifikt sted. Ikke minst blir selve avfallsløsningen renere når fraksjonene tilpasses avfallet.

Sortify er i dag solgt til omtrent 200 kommuner i Sverige, med svært gode resultater. EnviroPac kan levere Sortify til din kommune, utformet og tilpasset slik du ønsker det. 

Presis og enkel kildesortering utendørs

Med Sortify er det enkelt å fraksjonere søppelet idet det oppstår, samtidig som du også kan tilpasse fraksjoneringen til et spesifikt type avfall. Det vil si at du får en avfallsløsning som tar utgangspunkt i hva som kastes der du er, og at kildesorteringen blir presis og enkel. Dersom Sortify plasseres i en gågate hvor det blant annet selges mineralvann, kan Sortify eksempelvis tilpasses med én fraksjon for panteflasker og tre fraksjoner for restavfall.

Se mer info om Sortify på våre produktsider. Her er det også en video om produktet.

Fordeler med Sortify

 

 • Fraksjonering av avfall og stor kapasitet
  Avfallsbeholderen har en total kapasitet på 270 liter fordelt på fire innkast eller sekkeholdere. Sortify kan tilpasses etter type avfall som oppstår på stedet. Den store kapasiteten resulterer i færre tømminger, noe som er både arbeidsbesparende og reduserer bruk av transport.

 

 • Rimelig og økonomisk smart
  Beholderen er svært solid, og er utviklet med utgangspunkt i at den skal tåle nordisk klima. Alle deler av beholderen kan skiftes ut, slik at den er enkel å vedlikeholde og reparere ved behov. Dette gjør Sortify til et økonomisk lurt valg, og et produkt med lang leve- og brukstid.

 

 • Tilgjengelig og universelt design
  Sortify er utviklet med utgangspunkt i tilgjengelighet og ergonomi, og er enkel i bruk. Avfallssekkene kan tas ut uten å løftes, og beholderen kan åpnes og lukkes selv om det er snø utendørs. Beholderens innkast er på 80 cm høyde, og er tilgjengelig både for barn og rullestolbrukere.

 

 • Tilpasning og utforming basert på kundens ønsker
  Hver enkelt Sortify tilpasses kunden både i farger, design og type fraksjoner. Sortify leveres med betong- eller stålelement som stabiliserer beholderen. Elementet har utsparing og kan flyttes med jekketralle eller gaffeltruck. Det er også mulig å få Sortify levert med kjetting foran innkastluken, slik at fugler ikke får tilgang til avfallet.

Sortify representerer miljøvennlighet og kildesortering på offentlige områder

Sortify kan også være et verktøy for å signalisere viktigheten av kildesortering og miljøvennlighet. Som kommune kan dere uttrykke deres engasjement og vilje til å kildesortere presist på offentlige områder, ikke bare gjennom budskap alene men med et konkret og synlig tiltak. Dette sender positive signaler om miljøhensyn, og kan inspirere flere til å kildesortere også mens de er på farten. Med Sortify er det altså enkelt å bidra positivt til den sirkulære økonomien, og hjelpe folk i kommunen deres til å kildesortere utenfor sitt eget hjem. Sortify er derfor verdt investering, spesielt i sammenheng med hva kommunen tjener på et rent nærmiljø.

EnviroPac leverer innovative avfallsløsninger

EnviroPac er eneste forhandler av Sortify i Norge, og er stolte av å kunne levere et effektivt produkt som bidrar til miljøvennlig kildesortering. 

Er du interessert i Sortify, eller noen av våre andre avfallsløsninger for din kommunes avfallshåndtering? Kontakt Enviropac her, eller ring oss på nummer 40 00 61 30 for en uforpliktende samtale om hva vi kan gjøre for dere.