Skarverennet kaller – 50 års festen venter!

EnviroPac er samarbeidspartner til verdens 3. største skirenn. I år stiller over 10 000 til start!

På lørdag braker det løs med jubileumsrennet! Over 10 000 skiglade deltakere er påmeldt og tar den 37 km lange turen over fjellet fra Finse til Ustaoset. Som samarbeidspartner gleder vi oss til å møte deltakere sammen med arrangører, andre sponsorer og samarbeidspartnere til Geilo Idrettslag. Vi har et ønske om nydelig vær, flott tur over fjellet og at alle tar med seg avfallet sitt i sekken til mål. Viktig at avfallet så blir kildesortert i riktig beholder, slik at Geilo Idrettslag kan levere så rene avfallsfraksjoner som mulig til sin renovatør. Avfallshåndteringen er avgjørende for arrangementets miljøprofil, og jo renere avfallsfraksjoner – des bedre betalt!

MOLOK 2 m3 avfallsbeholder, light versjon. Spesialprofilert til Skarverennet.

For å sette ekstra fokus på avfallshåndteringen, tar vi i år med oss en MOLOK light versjon til Ustaoset. Betegnelsen «light versjon» indikerer at denne Molok utgaven ikke er nedgravd, men kun står på bakken. En tilsvarende 5 m3 Molok beholder kan romme inntil 5 forskjellige avfallstyper, og er blitt meget populær, siden vi fremover skal kildesortere enda flere avfallstyper. Vi informerer også om den nye nasjonale merkeordningen på beholderen, som pr. i dag stort sett hele avfallsbransjen i Norge slutter opp om.

På Skarverennet blir avfallsbeholderen plassert like ved Ustaoset Kiosk og Bensin/Jokerbutikken, og skal benyttes til innsamling av panteflasker.

Miljødetektivene står for innsamlingen av panteflaskene.

Blide og entusiastiske Miljødetektiver fra 2012!

Innsamling av panteflasker utføres i år av miljødetektivene med foreldre og 7. klasse elever fra Hallingskarvet skole. De går rundt i hele målområdet og samler inn panteflasker fra deltakerne, som gir en fin inntekt til klassetur. I tillegg holder de området fritt for søppel og bytter sekker på avfallsbeholderne. Klarer gjengen å fylle hele MOLOK beholderen med panteflasker, så  blir det 2 m3, noe som vi håper blir et godt bidrag til klasseturen!

I anledning av 50 års jubileet er det laget en film om historien bak og utviklingen av Skarverennet. (Se filmen annet sted på siden). Gjennom disse eventyrlige 50 årene har rundt 500 000 deltakere tatt turen fra Finse til Ustaoset under parolen «vårens vakreste eventyr».  I dag er Skarverennet verdens 3. største skirenn. EnviroPac er stolte av å ha vært med som samarbeidspartner siden begynnelsen på 2000 tallet. Så mye glede, opplevelser, flotte skiturer og samhørighet dette har gitt oss. En stor takk til Geilo Idrettslag!

Vi ønsker lykke til med årets jubileumsarrangement, og……

….HUSK å kildesortere og ta med deg avfallet i sekken over fjellet! 

 

Ønsker du ytterligere informasjon om våre kildesorteringsløsninger, så ikke nøle med å ta kontakt med oss.