Tilbake til: Elektronikk og farlig avfall Tilbake til: Nyheter Tilbake til: Nyhetsrom
Ikke kast batteriene i restavfallet – smartere batteriløsning!

En alt for stor andel av batteriene kastes i restavfallet. Vi har utstyret til å samle inn, både for bedrifter og kommuner.

De fleste av oss er flinke til å sortere batterier. Hele 80 % av oss, sier at de gjør det. Men, fortsatt er det flere millioner batterier som blir kastet feil sted og ofte ender opp i restavfallet.

Vi omgir oss med en rekke produkter som krever batterier, både på arbeidsplassen og i hjemmet. Alt fra spillende bursdagskort, lommelykter, lyslenker og LED lys, til fjernkontroller og diverse annet mindre håndholdt utstyr. Alle som selger batterier, er pliktig til å ha et mottak eller en innsamlingsløsning for å samle de inn igjen. Her kan du lese mer og regelverket fra Miljødirektoratet.

Vi vet at skal vi lykkes med å kildesortere, må kildesorteringen tilrettelegges i alle ledd. Helt fra der avfallet oppstår, til sortering, mellomlagring og levering på sorteringsstasjonen, dagligvaren og andre faghandel butikker, der batteriene selges. Skal vi lykkes, er det helt avgjørende at vi har et fast sted og en løsning, hvor de brukte batteriene kan samles inn, enten det er hjemme eller på jobben.

Innsamlingsnett i gjenvunnet PET.

Våre innsamlingsnett, som har vært på markedet en årrekke, er utrolig populære og benyttes av flere bedrifter og kommuner, som deler ut til husholdningene. Nettet kommuniserer godt med brukerne, og den nyeste versjonen er designet i henhold til den nasjonale merkeordningen.

Når batteriene kastes, så husk å tape polene! Ved fullt nett, tas det med til dagligvaren og tømmes i deres innsamlingsløsning. Nettet brettes så pent sammen og bringes med hjem. Nettet kan bestilles i større kvantum, med eget design. Ønsker kommuner/bedrifter noen få nett, kan det kjøpes i vår nettbutikk. 

Vi har et bredt sortiment på produkter og løsninger til innsamling av småbatterier. Løsningene er tilpasset den enkelte husholdning, borettslag, dagligvare, faghandel, kontorer, lager, avfallsrom, ja stort sett de fleste steder hvor behovet for å kvitte seg med brukte batterier oppstår.

I vårt batterisortiment har vi alt fra rimelige standard løsninger som lagerføres, til løsninger som vi utvikler og tilpasser i samarbeide med den enkelte kunde. Felles for alle, er et mål om at de skal kommunisere godt med brukerne. Riktig utstyr for innsamling, kommunikasjon og holdninger er viktig i kampen for å gjenvinne en større andel av de verdifulle ressursene i batteriene, sammen med at batterier som kastes feilaktig i restavfallet utgjør en brannrisiko.

I karusellen under, ser du bilder på noe av vårt utstyr til innsamling og oppbevaring av batterier.

Her ser du sortimentet for innsamling av batterier og småelektrisk!

Vi håper at du finner en innsamlingsløsning for batterier som ser interessant ut for din bedrift. Vi bistår helt uforpliktende med gode råd, løsninger og et tilbud. Ta kontakt med oss allerede i dag!