Tilbake til: Bærekraft og miljø Tilbake til: Nyheter Tilbake til: Utendørs kildesortering
Nye modeller på Solarbin – smart avfallsbeholder

Solarbin er oppgradert, og vi kan nå introdusere andregenerasjons komprimerende avfallsbeholder med solcelle og digital kommunikasjon. Nye Solarbin kan kundetilpasses på en rekke ulike måter, slik at man kan få den tilpasset til ønsket design og utforming.

Overfylte avfallsbeholdere i gågater og bymiljø senker ikke bare trivselen, det gjør også at avfall havner på avveie og at man kan få problemer med skadedyr.

Solarbin er en komprimerende avfallsbeholder som rommer inntil ti ganger så mye avfall som en vanlig beholder av samme størrelse. Når den er full varsles renovatør gjennom digital kommunikasjon som drives av solceller. Økt kapasitet fører til færre tømminger, samtidig som den holder gatene rene.

Kort oppsummert – nå har du følgende tilpasningsmuligheter på Solarbin:

 • Tre størrelser: 120 – 240 – 360 liter. Dette er SOLARBIN helt alene om!
  Med en komprimeringsgrad på 10x begynner vi virkelig å snakkes om KAPSITET på en avfallsbeholder
 • Helfoliering som vist på bilde over eller valgfri farge etter RAL fargeskala og dekor
 • Velg mellom flat eller buet topp. I Norge er buet populær pga. av snø / ikke så slett å sette fra seg ting på toppen
 • Solarbin har egen modell uten komprimering, men med nivåmåler.
 • Flere typer innkastmuligheter med universelt design
 • Flere plasseringsmuligheter på tømmedør som gjør at i prinsipp kan SOLABIN plasseres alle steder
 • God HYGIENE med en helt unik integrert fotpedal. Enkelt også å feie og måke snø
 • Antigrafitt belegg
 • Digital kommunikasjon med «BriteBin»: En nivåmåler som gir mer presis avlsening

Kundetilpasset dekor etter egne ønsker

Med Solarbin fra EnviroPac kan du få akkurat det designet du ønsker deg. Beholderen kan designes med helfoliering med kampanjebudskap, tekst, bilder eller logoer, eller lakkert i valgfri farge etter RAL fargeskala.

Solarbin er belagt med et antigrafitti-belegg slik at tagging enkelt kan vaskes vekk.

Flere størrelser og enorm kapasitet

Avfallsbeholderen komprimerer avfallet slik at det blir plass til inntil ti ganger så mye. Den nye smarte «BriteBin»-nivåmåleren gir mer presis avlesing. Begrensede innkast gjør det også umulig å kaste for store gjenstander i beholderne.

Solarbin leveres i tre størrelser: 120 liter, 240 liter og 360 liter og avfallet samles i standard 2-hjuls avfallsbeholdere. Dette gjør tømmingen funksjonell om det skal benyttes renovasjonsbiler. Tømming kan også foregå med innvendig plastsekk i beholder.

Flere typer innkast og ulike tømmemuligheter

Solarbin kan leveres med både flat og buet topp, og er UV-beskyttet for å unngå falming i fargen. Du kan velge mellom ulike størrelser på innkastet, og luke med håndtak som vender utover, eller klaff som vender innover. Den leveres også med en integrert fotpedal for å gjøre avfallsbeholderen mer hygienisk å bruke.

For at man skal ha flere valgmuligheter rundt plassering av beholderne, kan man få service-/tømmedør foran, bak eller på siden. Det gjør at de kan stå inntil bygninger, foran fortauskanter eller andre steder som fører til spesifikke krav til tømming.

Smart digital kommunikasjon drevet av solcelle 

Solarbin bruker programvaren «BriteBin» som kan integreres med renovatørens egne systemer. Den gir detaljert KPI-rapportering og opererer på flere plattformer: 4G, SigFox, LoRa/NBIOT med flere. Den unike nivåmåleren gir presis avlesning, og systemet registrerer fyllingsgrad, utarbeider tømmerutiner, statistikk på avfallsmengder og gir varsling via e-post eller sms.

Rimeligere variant uten komprimering

Det finnes også en egen Solarbin-modell som leveres uten komprimering. Denne modellen er rimeligere, og passer designmessig til modellen som komprimerer. Versjonen uten komprimering er ideell til panteflasker eller annet avfall som ikke skal komprimeres. I bilde øverst i artikkelen, ser du modellen til venstre.

Revolusjonerer avfallshåndteringen i Oslos gater

Bymiljøetaten i Oslo kommune har allerede plassert ut 45 smarte avfallsbeholdere av typen Solarbin. Du ser dem i Karl Johan og andre sentrale gater i Oslo sentrum. Flere hovedsteder i verden har tatt i bruk komprimerende avfallsbeholdere ala Solarbin, og en undersøkelse fra bydelen Norrmalm i Stockholm viser svært gode resultater etter at de byttet ut 295 tradisjonelle avfallsbeholdere med 124 selvkomprimerende beholdere:

 • Antall tømminger er redusert med 97 %
 • Transport er redusert med 92 %
 • Antall søppelsekker er redusert med 97 %
 • Co₂ utslipp er redusert med 92 %

Er du interessert i Solarbin? 

Ta kontakt med oss i EnviroPac for å høre mer om Solarbin, og hvordan den kan løse dine utfordringer.