Orwak Brickman – komprimerer avfallet til briketter for gjenvinning

Med en komprimeringsgrad på 20-1 er brikettpresser populære der det oppstår større mengder avfall

Brickman er en helautomatisk løsning som effektivt komprimerer store mengder emballasje til kompakte briketter som går til gjenvinning. Løsningen er meget populær i Sverige hvor det er levert over 1000 prosjekter gjennom flere år. I Norge derimot er Brickman kun levert i en håndfull prosjekter.

Brickman levert til Brødrene Dahl i Norge.

Vi har tro på et voksende marked sier regionsansvarlig Carl Christian Tønseth, som nettopp har levert et anlegg til Brødrene Dahl sitt lager på Langhus. Her oppstår det store mengder emballasjepapp. Brickman standard versjon 300 er plassert på pakkelinjen. Når beholderen er full, fraktes brikettene videre hvor de tippes over i en komprimator ved hjelpe av en løftevender. Det er Norsk Gjenvinning som tar seg av avfallsbearbeidingen videre.

Video fra installasjonen hos Brd. Dahl

Praktisk og effektiv.

 

 

 

 

 

 

 

Brickman sparer både tid og gjør avfallshåndteringen enklere. Pressen kan mates kontinuerlig og det er verken lokk eller dør som må åpnes. De ferdige brikettene krever heller ingen binding. En valgfri fotocelle kan også automatisere startfunksjonen. Hele anlegget er enkelt å integrere i systemløsninger. Det er minimalt med støy og Brickman kan plasseres innendørs nært opp til avfallskilden som bl.a. er til fordel for logistikkfunksjonen.

Allsidig Brickman for krevende bruksområder.

Brickman har også en serie for utfordrende materiale som aluminiumsbokser og PET flasker. Brickman Heavy Duty har en utvidet sylinder og er utstyrt med forsterkede deler.  Hele maskinen er oppgradert og består nå av 100 % rustfritt stål. Det nye navnet blir da: Brickman 300 Rustfritt stål! Oppgraderingen gjør maskinen enda mer robust i miljøer med våte elementer og etsende væsker.

Brickman tilpasses det enkelte prosjekt.

Hvert prosjekt er unikt og tilpasses etter mengde avfall og behov. Av ekstra tilbehør kan vi nevne ulike typer utkastarm, startsystemer, lydabsorberende plater samt varme- og kjøleinnredninger.

Brickman er ypperlig der det oppstår større mengder avfall som kan gjenvinnes.

Oppsummert er Brickman kostnadseffektiv, volumreduserende, enkel å plassere og kan stå innendørs der avfallet oppstår med sitt lave støynivå. Du finner Brickman på større kjøpesenter og varehus, lager og logostikksenter, trykkerier, sykehus, bryggerier, aluminiumsindustrien,  offshore og andre som håndterer store mengder papp, papir og petflasker. På Gekås, Nordens største kjøpesenter i Ullared, hadde de ikke klart seg uten Brickman:

Er tiden kommet til å vurdere Brickman i flere prosjekter også i Norge? Ta kontakt med oss for nærmere informasjon.