Emballasjepresser om bord på skip

På tampen av 2021 ble hybridskipet Rem Energy døpt på tradisjonelt vis. EnviroPac har levert en kraftfull og plasseffektiv emballasjepresse som egner seg godt om bord.

Det er Green Yard Kleven som har bygget havvindfartøyet på oppdrag fra Rem Offshore AS. Skipet er bygget med tanke på fremtiden, og har blant annet katalysator for å rense eksos og batteripakker med mulighet for null-utslippsløsninger. Rem Energy skal drive vedlikehold av vindturbinparker til havs.

Avfall må håndteres smart til havs

På et skip er hver kvadratmeter verdifull, avfall må derfor håndteres deretter. Komprimering av avfall er en effektivt måte å spare plass på. Med en emballasjepresse ser vi også at det legges opp til bedre rutiner for avfallshåndteringen og områder blir sikrere og ryddigere til beste både for personalet og miljøet. Resultatet er renere avfallsfraksjoner og en større andel av avfallet går til gjenvinning.

Ole Busengdal er regionsjef for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge i EnviroPac og er den som har levert emballasjepressen til Rem Energy.

– Vi har levert Orwak Compact 3115, en emballasjepresse som er lite plasskrevende  med høy komprimeringsgrad og som dermed passer godt på skip. Compact 3115 har stort innkast og er enkel å håndtere. Pressen er utstyrt med en materialvelger og både plast og papir/papp kan komprimeres. Ballehøyden/størrelsen kan reguleres opp til en maksvekt på 60 kg på papp, forteller han. Enkel klargjøring og installasjon med “Plug-In”.

Enkel frakt og stabling av plast og papp

På et skip er det ekstra viktig at det er enkelt å håndtere avfallet. Med Orwak 3115 kan både plast og papp komprimeres og ballene fraktes enkelt bort til stedet for stabling med en medfølgende transporttralle.

EnviroPac har et bredt utvalg av presser og annet komprimerende utstyr som passer ombord i alt fra ferger og fiskefartøy opp til større hurtigruter og cruiseskip. Disse driftssikre maskinene sørger for en effektiv håndtering av fraksjoner som ellers er meget plasskrevende.

Disse faktorene er viktige når du går til innkjøp av emballasjepresse

Det er flere ting som er lurt å vurdere når man skal avgjøre hvilken type emballasjepresse man ønsker å gå for. Tilgjengelig plass, størrelse på innkast, antall kilo per ball samt pris er viktige faktorer man må tenke gjennom. Dette er en vurdering som best gjøres sammen med en representant fra EnviroPac.

Denne typen utstyr kan også leases, så valget om innkjøp eller leie må overveies. I tillegg krever denne typen maskinelt utstyr vedlikehold, EnviroPac tilbyr årlig, landsdekkende vedlikeholdsavtale.

EnviroPac leverer til et bredt kundesegment

EnviroPac leverer avfallsløsninger og maskiner til alle typer bransjer, også til skip, offshore og fiskerinæringen. Trenger du en løsning litt utenom det vanlige?

Ta kontakt med oss i dag for en gratis avfallsanalyse og rådgivning.

Her kan du bli bedre kjent med hele vårt sortiment på emballasjepresser og laste ned vår siste katalog.