Bestill avfallsmerker og etiketter i EnviroPacs nettbutikk

Den nye nasjonale merkeordningen for avfallsfraksjoner er i full utrulling. Du har sikkert lagt merke til de nye fargene og ikonene her og der. EnviroPac tilbyr merker av god kvalitet i nettbutikken, og kan spesialdesigne egne ved spesielle behov.

Se våre avfallsmerker i nettbutikken her. For å bestille må du først opprette en bruker her.

Sommeren 2020 lanserte LOOP og Avfall Norge sammen med flere aktører i avfallsbransjen, produsent ledd og handel 61 nye symboler for kildesortering. 

Våre næringskunder tar merkeordningen i bruk

Siden planleggingsfasen har vi i EnviroPac jobbet aktivt med våre kunder for å introdusere og iverksette bruken av den nye merkeordningen. De aller fleste av våre næringskunder har også tatt de nye fraksjonsmerkene i bruk. 

– Alle vi snakker med synes det er fint med lik merking i hjemmet, på jobben og på hytta. Når det brukes samme farger og symboler i hele landet er det enklere å forstå hvor avfallet skal kastes, forteller Mari Trønnes, markedssjef i EnviroPac. 

Ordningen er et konkret virkemiddel i målet om å øke materialgjenvinning av avfall i tråd med EUs mål om å nå 65 % materialgjenvinningsgrad innen 2035. 

– Merking hos næringslivskunder er viktig i den forstand at det er de som står for den største delen av avfallet i Norge. Særlig restavfall utgjør en stor del, og med tydeligere merking av både matavfall og emballasjeplast tror vi at en større andel kan bli sortert ut, forteller hun. 

EnviroPac lagerfører avfallsmerker og fraksjonsmerker

EnviroPac har satt merkingen i system ved å utvikle merker i forskjellig utførelse og størrelser, slik at alle finner noe som passer for seg. De mest brukte merkene har vi på lager, både de generelle og de som er tilpasset våre produkter. Alle kan leveres omgående. 

Symboler vi ikke har på lager tilrettelegger vi for og utvikler for kundene våre. I enkelte tilfeller har kunder behov for spesial design, da kan vi enkelt designe og bestille egne opp egne merker etter behov. 

Nye symboler for næringsavfall 

Høsten 2021 ble det lansert 21 nye symboler for næringsavfall, som er relevant for mange av våre kunder. Blant annet finner du egen merking for bygg- og anlegg, elektronikk, farlig avfall og medisinsk avfall. Dette er av stor betydning for arbeidet med økt sortering i næringsbygg. 

Merkingen er i hovedsak tatt i bruk på innendørs prosjekter, som på kontorer, i undervisningsbygg, administrasjonsbygg, kjøpesenter og hoteller. Særlig i avfallsrommet er merkingen viktig. Merkene er spesialtilpasset for å passe på sekkestativer, emballasjepresser, beholdere, komprimatorer og annet utstyr. Vi har også fraksjonsmerker som er tilpasset nedgravde containere og utendørs miljøskap, her bruker man blant annet skilt i aluminium. 

Slik lykkes du med renere avfallsfraksjoner

Synlig merking som alle kjenner igjen er et godt første ledd i målet om høyere gjenvinningsgrad. Felles farger og symboler kommuniserer tydelig med brukerne, og rask gjenkjenning gjør at ikke alt havner i restavfallet. 

I tillegg har vi følgende tips til næringslivet: 

  • Tenk nøye gjennom hvor avfallet oppstår, og plasser kildesorteringsløsningene deretter.
  • Kildesorteringsløsningene må være dimensjonert etter mengde avfall.
  • Det må være enkelt for renholdspersonalet å tømme og gjøre rent.
  • Skaff kildesorteringsløsninger dere ønsker å vise frem, tilpass designet etter øvrig interiør.
  • Ha riktig tømmeintervall slik at avfall ikke flyter over

En ekstra tydelig kommunikasjon med brukerne på kildesorteringen får man om innkasttoppene lakkeres i avfallsfargen eller fraksjonsfargen, som du ser et godt eksempel på i dette prosjektet:

 

Merker av høy kvalitet

Merkene vi produserer har høy kvalitet for å kunne leve lenge og unngå fargetap. De er laget av tykk folie, og festes med spesiallim for utfordrende flater. 

Bestill avfallsmerker enkelt i vår nettbutikk

De mest brukte merkene kan enkelt bestilles i vår nettbutikk ved å registrere deg som kunde. I vår katalog ser du også alle merkene som finnes, og se hvordan de ser ut i bruk. 

Hent inspirasjon ved å laste ned vår nye katalog på avfallsmerker / etiketter:

Avfallsmerker 102021