Tilbake til: Nyheter Tilbake til: Nyhetsrom Tilbake til: Utendørs kildesortering
Funksjonell utendørs avfallsbeholder på hele 280 liter!

"Sortify" avfallsbeholder tar unna større mengder avfall i gågata, parken, på bussholdeplassen, togstasjonen, campingplassen, stranda, idrettsanlegget, ved butikken og kjøpesentret. Du får tydelig kommunikasjon med brukerne og en effektiv og funksjonell miljøprofil.

Sortify er utviklet for kommuner og det offentlige utendørsrommet for å kunne ta unna større menger avfall – og akkurat den type avfall som oppstår på stedet. Kildesorteringsløsningen består av fire rom á 70 liter, totalt 280 liter! Du kan velge om det skal være en type avfall i alle fire eller for eksempel ett med panteflasker, ett med papir og to med restavfall. I tillegg er Sortify fuglesikker – som er av stor verdi rundt omkring i hele landet.

Farger og design – enkel tømming

Sortify kan være et godt og rimeligere alternativ til for eksempel smarte komprimerende avfallsbeholdere, særlig på steder hvor det er høy trafikk under sesong eller i helger. En annen god egenskap med Sortify, er at ingen blir like! Designet tilpasses i hvert enkelt tilfelle for å kunne passe til nærliggende bygningsmasse, kommuneprofil er farger etter de nye nasjonale fraksjonsfargene. Lista fyr valgte i sitt prosjekt å følge Miljødirektoratets design manualer (Designmanual for Norges nasjonalparker laget av Snøhetta for Miljødirektoratet).

Sortify avfallsbeholder med fire fraksjoner

Vi ser at Sortify blir mer og mer populær også blant norske kommuner. I Sverige er de rullet ut i godt over 200 kommuner, og erfaringene er meget gode. Det er enkel tømming med sekker, som i det offentlige rom sjelden blir så tunge at det går ut over arbeidsmiljøet. Enheten er utstyrt med to tømmedører og topphatten fjernes enkelt ved tømming.

Sortify føres i en tyngre og lettere utgave

I bunn på Sortify kan man velge en ekstra tung utgave med et betongelement på 170 Sortify er utstyrt med gaffellommer og kan enkelt flyttes.

Sortify føres også i en lettere versjon der fundamentet er en ren stålkonstruksjon. Den totale vekten er da 85 kg.

Sortify = Bærekraft -universell utforming

Sortify består av utskiftbare deler. Skadede deler kan skiftes umiddelbart og det er svært sjeldent at hele konstruksjonen må erstattes. Toppen skjermer for regn og snø, og avfallssekkene vil alltid være tørre. Innkastet er plassert i 80 cm høyde, både barne- og handicapvennlig.

Her kan du lese mer om Sortify og laste ned produktark.

 

Ta kontakt med oss om du ønsker ytterligere informasjon, link til kontaktside finner du her.