Tilbake til: Blogg: Kildesortering til inspirasjon Tilbake til: Handel Tilbake til: Nyhetsrom
Vi har levert avfallsløsninger til bensinstasjoner i 25 år

Bensinstasjoner og tilhørende verksteder har ofte spesielle behov rundt avfallshåndtering. Det skapes mange forskjellige fraksjoner, alt fra matrester til farlig avfall. Med begrenset plass må man tenke smart i valg av løsninger.

EnviroPac har spesialtilbud på avfallsløsninger til bensinstasjoner i perioden 1. oktober til 31. desember 2020. Se tilbudene og last ned katalogen her:

Bensinstasjonene har endret seg de siste tiårene

Det er ikke bare bensin som tilbys på bensinstasjoner lenger, for mange er bensinstasjoner både restaurant, bilvaskeri, verksted og rasteplass i ett. Etter elbilens inntog i Norge tilbringer vi stadig flere timer på bensinstasjoner langs Norges veier. Dette skaper økt omsetning, men også økte mengder avfall.

Avfall som genereres på en bensinstasjon 

Bensinstasjoner har alltid hatt store mengder emballasje, men de siste årene også en økt mengde matavfall. Det dannes også mye plast-, papp-, papir- og restavfall på bensinstasjonene. I tillegg er det større mengder med farlig avfall som genereres hver dag: batterier, spraybokser, frostvæske, bilbatterier, EE-avfall, spillolje og dekk.

Bensinstasjonens smarteste produkt: Emballasjepressen

Avfallet som tar aller mest plass er papp, papir og plast. Om vi skal anbefale ett produkt til en bensinstasjon, er det derfor en mindre emballasjepresse eller en komprimator. Emballasjepressen kan presse både papp/papir og plast, slik at avfallet tar mindre plass og krever mindre tid av de ansatte. Det skaper også mye mindre mengder restavfall, som gjør at avfall ikke må hentes like hyppig.

En emballasjepresse gir blant annet:

  • Mer gulvplass
  • Mer tid for de ansatte
  • Høyere produktivitet
  • Reduserte kostnader til restavfall ved å eliminere flere fraksjoner
  • En større andel avfall til gjenvinning

Emballasjepresse og komprimator spesielt for bensinstasjoner

ORWAK Compact 3120 er en praktisk emballasjepresse for bensinstasjoner med mindre til mellomstore mengder avfall. Den trenger bare én kvadratmeter plass, har lavt støynivå og tre justerbare ballstørrelser på inntil 100 kilo.

For dem som har større avfallsmengder og mer plass anbefaler vi komprimatoren Valuepac 20-2.0 en komprimator med hele 30 tonn presskraft. Den egner seg godt for bensinstasjoner både med tanke på avfallsmengder, presskraft og funksjonalitet. Komprimatoren kan både kjøpes og leies.

Det er ikke uvanlig at virksomheter som benytter seg av komprimator kan redusere kostnadene til renovatør med inntil 70 %.

Innsamlingsbur for spylevæskekanner – en oppfinnelse fra EnviroPac

Alle har sett og mest sannsynlig brukt et «bur» for innsamling av spylevæskekanner som står rundt omkring på de fleste av landets bensinstasjoner. Men visste du at produktet ble spesialdesignet av EnviroPac for over 20 år siden? Buret for spylevæskekanner er like populært den dag i dag, og er en svært effektiv måte å samle inn og oppbevare tomme kanner på. Kannene er produser i plast av god kvalitet, og kan benyttes til videre gjenvinning. Denne typen plast gir en god pris hos renovatør, og buret er raskt nedbetalt.

Miljøskap og containere for farlig avfall 

Farlig avfall er ingenting som skal stues vekk på bakrommet. Det er svært viktig å ha egne, sikre løsninger for farlig avfall. Dersom mengden farlig avfall overstiger 1 kilo i året, skal det deklareres og leveres inn til godkjent mottak. Vi har kanskje Norges største utvalg av miljøskap og containere i vårt sortiment, hvor det minste skapet rommer 250 liter og de største containerne rommer inntil 45 kubikkmeter. Skapene innredes etter behov, og veggmonterte hyller følger med på flere modeller. Alle skap og containere kan tilpasses med ønskede farger og merking.

Vårt datterselskap Euroteknikk AS har et omfattende sortiment av containere og miljøskap.

Big Box for mindre mengder farlig avfall

EnviroPac leverer «Big Box» en låsbar boks som bl.a. er ypperlig lagring av gamle batterier. Boksen er tilpasset en Europall, og kan enkelt fraktes med gaffeltruck eller jekketralle. «Big Box»  er UN-godkjent og sertifisert emballasje for transport og lagring av farlig gods.

Her kan du laste ned og så vår katalog på smålektrisk og farlig avfall:
FarligAvfall2019 skjerm

Smarte løsninger for ulikt avfall på liten plass 

Bensinstasjoner har sjelden god plass å boltre seg på, og lageret fylles opp med det ene og det andre. For å utnytte plassen maksimalt har EnviroPac en rekke smarte løsninger som tar liten plass og som attpåtil kan gjøre det morsommere å kildesortere.

Panteflasker, lyspærer og batterier – alt trenger sin egen plass. EnviroPac leverer vegghengte løsninger og enkeltstående stativer på hjul med plass til alt fra to til seks ulike beholdere for forskjellig type avfall. De tar svært liten plass og er enkle å renholde, men lar deg likevel sortere mange typer avfall.

Vi har også løsninger for batteriretur, vi har vanlige bokser med lokk – men også et genialt sylinderrør med en traktformet åpning. Det minste av rørene kan settes på disken slik at kunder enkelt kan hive batteriene sine selv.

Matavfall kan være en utfordring for mange 

Det genereres stadig mer matavfall på bensinstasjoner, og lovverket stiller krav til både hyppige tømmerutiner og oppbevaring. Vår anbefaling er å ha egne beholdere til matavfallet som eksempelvis kan åpnes med fotpedal, for å minske gris og opprettholde god hygiene.

Den intelligente avfallsbeholderen TOM er genial på bensinstasjoner 

«TOM» er en intelligent avfallsbeholder utstyrt med bevegelsessensor som gjør at innkastluken åpnes automatisk. Den komprimerer avfallet, og har plass til syv ganger så mye søppel sammenlignet med en vanlig avfallsbeholder på samme størrelse.

Takket være en innebygget sensor registrerer avfallsbeholderen når det er lite trafikk, og komprimerer avfallet når det har gått 30 minutter eller mer uten at noen har nærmet seg den.

«TOM» passer perfekt inne på stasjonen eller i restaurant-sonen.

Alt av kundetilpassede avfallsløsninger til bensinstasjoner

EnviroPac har avfallsløsninger som dekker de fleste behov en bensinstasjon måtte ha. Husk at flere av produktene kan tilpasses kundens eget ønske om farger og merking slik at det er i tråd med deres profil.

Se og bestill på vår kampanje til bensinstasjoner og verksteder her
Eller ring 400 06 130 / send oss skjemaet, så tar vi raskt kontakt med deg: