Tilbake til: Nyheter
Skarverennet 2019 – «Vårens vakreste eventyr»

I samarbeide med Geilo Idrettslag og Norsk Gjenvinning håndterer vi avfall fra flere enn 12000 deltakere.

Skarverennet har en stor sosial profil og er starten på våren eller avslutningen på vinteren for de  12 220 deltakerne som tar turen over fjellet fra Finse til Ustaoset. Rennet er en fantastisk opplevelse for alle som deltar. Her er skieliten samlet med dertil høy kjendisprofil sammen med alle oss vanlige som går på ski og har festlig lag i sammen.

Det sier seg selv at å håndtere avfallet fra 12 22o deltakere kan by på utfordringer. Under turen er det tre store drikkestasjoner hvor avfallshåndteringen er godt tilrettelagt, men de største utfordringene er nok i målområdet og på «Jägertoppen». Sammen med Norsk Gjenvinning har vi organisert med «Miljødetektiver» i målområdet, og folk er stort sett flinke til å sortere og kaste avfallet dit det skal. På «Jägertoppen» oppfordrer vi alle til å ta med sitt eget avfall etter rasten. I Geilohallen hvor det er salg av sportsutstyr oppstår det utrolig store mengder papp og plast. Her gjør emballasjepressen E-03 fra EnviroPac en fenomenal jobb!

Vi gleder oss til årets Skarverenn!
Vi er klare også i år til å gjøre en innsats med avfallshåndteringen og ønsker Geilo Idrettslag lykke til med arrangementet!